پایگاه خبری ایصمانیوز (isma.news) :
عملکرد مجلس یازدهم در تعیین نتجه انتخابات 1400 اهمیت زیادی دارد
مصطفی هاشمیطبا در ارتباط با شانس پیروزی جناحهای سیاسی در انتخابات 1400 تاکید کرد: «بر خلاف دیدگاههای که شانس یک جناح خاص را حتمی ارزیابی میکنند، بر این باور هستم که عملکرد مجلس یازدهم طی یک سال آینده از اهمیتی فوقالعاده برخوردار است. هر چند یک سال برای ارزیابی عملکرد یک مجلس بسیار اندک به شمار میآید اما به هر حال نمیتوان وضعیت تحولات آتی را بدون توجه به کنشها و عملکرد مجلس تقریبا یک دست اصولگرا مورد ارزیابی قرار داد.»
وی در ادامه پیرامون امکان پیروزی جوبایدن بر دونالد ترامپ و تاثیر آن بر نتیجه انتخابات سال 1400 تصریح کرد: «معادلات داخلی ایران ارتباط چندانی با تحولات بینالمللی ندارد. مردم ایران بیشتر به جای رای دادن عقلایی، به صورت احساسی در انتخابات مشارکت میکنند. بنابراین، چه جو بایدن باشد و چه ترامپ همچنان قدرت را در کاخ سفید در دست داشته باشد، نمیتوان از افزایش شانس یک شخص با مسلک اعتدالی سخن به میان آورد.»
نظر آقای هاشمی طبا که اعلام کرده است مردم عقلایی در انتخابات شرکت نمیکنند ، صرفا نظر شخص ایشان میباشد و مورد تایید ایصمانیوز نیست
احمدینژاد شاس پیروزی در انتخابات 1400 را دارد
این کارشناس مسائل سیاسی در بخشی دیگر از گفتههای خود پیرامون شانس گفتمان احمدینژادیسم در انتخابات 1400 تصریح کرد: «احمدینژاد در وضعیت کنونی جایگاهی «مسیحوار» برای خود قائل است. او هم در سطح داخلی همگان را نصیحت میکند و هم ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا را اندرز میدهد. اما واقعیت این است که ما عملکرد او و اطرافیاناش را دیدهایم. احمدینژاد و احمدینژادیسم بر مبنای عوام فریبی ظهور پیدا کرده و در وضعیت کنونی نیز بعید نیست که در صورت تایید صلاحیت شدن به دلیل همان منش عوامفریبیاش بتواند مجدد ریاست پاستور ار عهدهدار شود.»
هاشمیطبا افزود: «اکنون روی کار آمدن شخصی که تحریمها و قطعنامهها را کاغذپاره ارزیابی و در زمینه اقتصادی وعدههای مختلف بدهد، بسیار محتمل است. در حقیقت، اکنون مردم به این باور رسیدهاند کسانی که وعده میدهند را انتخاب کنند؛ زیرا میگویند برخی افراد وعده نداده و عملی هم نداشتهاند؛ اکنون دوباره کسی را انتخاب کنیم حداقل وعده های بزرگ به ما بدهد. اکثر مردم نیز انتخابهایی از روی تفکر و پی بردن به عمق مسائل ندارند و غالب انتخاب آنها وابسته به وضعیت معیشت و امور روزمره زندگی است.»
اصلاحطلبان برای 1400 فاقد شانس پیروزی نیستند
این کارشناس مسائل سیاسی در بخش پایانی گفتههای خود پیرامون قائل بودن شانس پیروزی برای اصلاحطلبان در1400 تاکید کرد: «در این زمینه بر این باور هستم که اصلاحطلبان فاقد شانس نیستند اما باید چند متغیر مهم در نظر گرفته شود. اولین متغیر، بحث عملکرد مجلسی و نوع تعامل آن با دولت طی یک سال آینده است. دومین متغیر وابسته به این است که شورای نگهبان چه کسی و چه جریانی را مورد تایید قرار دهد. اینها مسائلی هستند که همگی میتوانند در تغییر و تعیین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 140 نقشی مهم داشته باشند.»
آقای هاشمی طبا ، مردم نه فریب میخورند ، نه بی عقل .
یک تحلیلگر سیاسی در خصوص نقد و بررسی مصاحبه ی آقای هاشمی طبا که با پایگاه خبری انتخاب انجام شده است گفته است :
ضمن احترام به نظرات ایشون ( آقای هاشمی طبا ) ، اما باید گفت ، شخصی که خود را در آزمون انتخاب مردم قرار داده و تعداد آرای او شاید از تعداد آراء باطله کمتر بوده ، منطقی و درست نیست که اولا شرکت مردم در انتخابات را غیر عقلایی بنامد و احساس کند اگر عقلانی تصمیم میگرفتند ، شاید ( لابد ) باید ایشان را انتخاب میکردند ،
ثانیا در جای دیگری باز هم با نگاهی توهین آمیز به انتخاب مردم اشاره کرده است که اگر انتخاب مردم احمدی نژاد باشد ، پس مردم فریب خورده اند . لازم است برخی سیاسیون و اصحاب قدرت به جای تخریب و توهین به مردم ، متوجه باشند همین که امروز اینها مقام و شان و منزلتی دارند ، بخاطر مردم ایران است . اصلا خوب نیست که برخی مسئولین این نگاه را نسبت به مردم داشته باشند .
این نقد بنده اصلا و ابدا سمت سوی حمایت از فردی را ندارد که فرض کنید چون به دکتر احمدی نژاد توهین شده است ، باید گفته شود ، اتفاقا برعکس ، آقای هاشمی طبا باید بدانند که مردم ایران از هوشمندی بالایی برخوردار هستند . در انتخابات ریاست جمهوری قبلی که ایشان هم جزو رجال سیاسی تایید شده از سوی شورای نگهبان بود و بعنوان کاندیدا در مناظرات تلویزیونی شرکت میکردند ، همه مردم مشاهده کردند که نظرات ایشون چه بود و هر کسی هم میخواهد دقیق تر شود بر نظرات ایشون ، میتواند چند صفحه ای را در فضای مجازی جستجو کند تا ببینند که حدود مدیریتی و اندازه ی سیاسی ایشان در کجا قرار دارد . آنوقت تقریبا میتوان گفت ایشان حق این را ندارد که انتخاب مردم را غیر عقلانی بنامد و آن را احساسی تصور کند . مردم به هیچ وجه به فردی که به جای ارائه برنامه ی اداره کشور شعر ” ما گلهای خندانیم ” را در مناظره میخواند ، اعتمادی برای سپردن امور کشور به آن را ندارند .
پس مردم احساسی تصمیم نمیگیرند که اگر قرار بود احساسی تصمیم بگیرند ، اتفاقا به شخصی که یک شعر نوستالوژیک را در برنامه انتخاباتی میخواند ، رای میدادند .