معاون وزیر صمت: بودجه بخش صنعت امسال بیش از ۱۰۰ درصد رشد دارد/سهم ۸۰ درصدی بخش صنعت و معدن در جذب سرمایه‌گذاری خارجی

به گزارش ایصمانیوز معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بودجه صنعت امسال در مقایسه با سال گذشته ۱.۱۲ برابر (۱۱۲ درصد) رشد دارد.

به گزارش ایصمانیوز، سید رضا علیخانی روز در جلسه معارفه سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، اظهار کرد: بر این اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت چهارمین وزارتخانه از بابت بودجه بوده است.

وی با اشاره به اینکه برطرف کردن نیازهای روز جامعه از اهداف وزارت صمت است، گفت: در خصوص چابک سازی نیز گام های خوبی در کشور توسط این وزارتخانه برداشته شده است.

علیخانی ادامه داد: تلاش می کنیم مطالبات استان ها را نیز  در خصوص خدمات پرسنلی و مسایل رفاهی جامه عمل بپوشانیم.

معاون استاندار: آذربایجان شرقی روزگاری قطب دوم صنعت کشور بود

معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم گفت: آذربایجان شرقی یکی از استان های قابل اتکا در صنعت و تولید است که در سال های نه چندان دور قطب دوم صنعت ایران بود.

علی جهانگیری اظهار کرد:  اکنون نیز با داشتن چهار هزار واحد صنعتی و ۱۲۰ هزار واحد صنفی و تولیدی جزو استان های مهم در این بخش هستیم که البته نیاز به توجه بیشتر برای احراز جایگاه مناسب کشوری مثل دهه های گذشته داریم.

وی افزود: اکنون نیز ۱۰ درصد صادرات غیرنفتی ایران از آذربایجان شرقی انجام می شود که پویا بودن استان را نشان می دهد؛ در واقع آذربایجان شرقی با تولید برخی از قطعات، تجهیزات و تولیدات موتور توسعه صنایع سایر استان ها نیز به حساب می آید.

جهانگیری ادامه داد: بر این اساس با وجود ظرفیت ها و جایگاه آذربایجان شرقی نیازمند سازمان صنعت، معدن و تجارت قوی هستیم که متناسب با این اقتصاد بتواند خوب پشتیبانی کند، اما در سال های اخیر حوزه اقتصادی دچار روزمرگی شد، البته نه فقط امور جاری تعطیل نشد بلکه تولید در استان ۲ برابر نیز شده است.

به گفته وی نرخ بیکاری آذربایجان شرقی در ۱۳۹۹ نسبت به ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ بهتر شده و اکنون نرخ بیکاری استان ۷.۳ درصد بوده و تاکنون و ۱۰۵ واحد راکد فعال شده است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: تنظیم بازار، نظارت بر بازار و توسعه صادرات از سیاست های ابلاغی کنونی است که در جهت تحقق آن تلاش خواهیم کرد.

غلامعلی راستی اظهار کرد: هشت میز تخصصی از جمله میز آذربایجان، ارمنستان، عراق، روسیه و ترکیه در آذربایجان شرقی فعال هستند که باید این میزهای اقتصادی در جهت صادرات افزایش یابند.

وی همچنین بر رویکرد رفع موانع تولید تاکید کرد و افزود: واحدهای راکد و نیمه راکد را فعال می کنیم .

راستی با بیان اینکه آذربایجان شرقی رتبه اول ذخایر معدنی کشور را با ۸.۲ میلیارد تن در اختیار دارد، گفت: ۷۰۰ واحد معدنی فعال در استان فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت معدن نفلین سنیت سراب ۵.۲ میلیون تن است، ادامه داد: در نفلین سنیت سراب نیز کارهای خوبی انجام شده و بر اساس قرارداد منعقد شده، غنای معدنی استان افزایش یافته است، البته با فعال شدن این مجموعه چندین معدن دیگر در منطقه فعال می شود.

راستی همچنین از فعال شدن منطقه یک مناطق صنعت، معدن و تجارت در تبریز خبر داد و افزود: منطقه یک کشوری که شامل شمال غرب کشور است، هنوز منتظر شیوه نامه کاری آن هستیم اما روال آن چرخشی بوده و  به مرکز استان دیگر انتقال می یابد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم، غلامعلی راستی با حکم وزیر صمت به عنوان سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی منصوب شد.

پیش از این راستی به عنوان قایم مقام سازمان، سرپرست و معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی سال ها فعالیت کرده است.

آذربایجان شرقی با بیش از چهار هزار واحد تولیدی از جمله استان های صنعتی کشور محسوب می شود که بیش از ۹۰ درصدی سرمایه گذاری های آن در حوزه تولید و صنعت توسط بخش خصوصی انجام شده است.

معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت اعلام‌کرد:

به گزارش ایصمانیوز معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارشی حجم سرمایه‌گذاری خارجی بخش صنعت، معدن و تجارت در پنج ماه نخست امسال را ۳۸۸ میلیون دلار معادل ۸۰ درصد میزان سرمایه‌گذاری خارجی در کشور اعلام کرد.

به گزارش روز شنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت طرح و برنامه این وزارتخانه از تصویب ۶۸ مورد سرمایه گذاری خارجی با ارزش ۴۸۵ میلیون دلار در کل کشور در پنج ماه نخست امسال خبر داد.

بر اساس گزارش مربوطه، از این میزان سرمایه‌گذاری، بخش صنعت، معدن و تجارت با ۴۹ مورد و حجم سرمایه گذاری ۳۸۸ میلیون دلار، به ترتیب سهم ۷۲ و ۸۰ درصدی را به خود اختصاص داده است.

همچنین در این بازه زمانی، سهم حجم سرمایه گذاری بخش صنعت ۹۷.۹ درصد، بخش معدن ۲.۱ درصد و سهم بخش تجارت صفر بوده است.

این در حالی است که از ۴۹ مورد سرمایه گذاری خارجی مصوب در این بخش، ۱۹ شرکت با ۱۰۰ درصد سهامدار خارجی، ۲۱ شرکت به‌صورت مشارکتی با شرکای داخلی (J.V) و ۹ مورد بصورت مشارکت مدنی، بیع متقابل و BOT هستند.

در بخش دیگر این گزارش، بیشترین حجم سرمایه‌گذاری خارجی در دوره مورد بررسی را مربوط به گروه‌های ساخت رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ساخت فلزات اساسی، ساخت چوب و محصولات چوب و چوب پنبه (به استثنای مبلمان) عنوان و پنج کشور نخست از لحاظ ارزش سرمایه‌گذاری خارجی مصوب را امارات، ترکیه، افغانستان، هنگ کنگ و آلمان معرفی کرده است.

بیشترین تعداد سرمایه‌گذاری‌های مصوب مربوط به کشور افغانستان با ۲۲ مورد بوده و کشورهای ترکیه، چین، امارات و آلمان به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده‌اند.

معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت در بخش دیگر این گزارش، استان‌های کرمان، مرکزی، تهران، آذربایجان شرقی و البرز را به عنوان رتبه‌های نخست تا پنجم (به ترتیب) از لحاظ حجم سرمایه گذاری خارجی مصوب معرفی کرده است.

به گزارش ایصمانیوز سرمایه‌گذاری خارجی مصوب شامل همه درخواست‌ها اعم از سرمایه‌گذاری برای ایجاد طرح‌های جدید، خرید سهام شرکت‌های موجود و همچنین سرمایه‌گذاری‌های خارجی در قالب ترتیبات قراردادی است.

تحریریه

→ خواندن مطلب قبلی

نحوه استخدام در غول‌های معدنی کرمان و دستور آقای استاندار

خواندن مطلب بعدی ←

واردات و صادرات کالا از مرز رسمی پرویزخان به ۵۵۲ هزار تن رسید

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *