اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران امروز یکشنبه «علیرضا زاکانی» را با ۱۸ رای به عنوان نوزدهمین شهردار پایتخت پس از پیروزی انقلاب برگزیدند. در رای گیری امروز و قبل از انتخاب زاکانی به عنوان شهردار تهران، «علیرضا جاوید» به عنوان سرپرست شهرداری پایتخت انتخاب شد تا فرایند کسب تاییدیه های زاکانی از مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور سپری شود.
در رای گیری امروز و قبل از انتخاب زاکانی به عنوان شهردار تهران، «علیرضا جاوید» به عنوان سرپرست شهرداری پایتخت انتخاب شد تا فرایند کسب تاییدیه های زاکانی از مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور سپری شود.
زاکانی نخستین شهردار منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران است که با ۱۸ رای اعضای این شورا انتخاب شد و قرار است سکان شهرداری پایتخت را در دست گیرد.
براساس قانون، صلاحیت شهردار منتخب اعضای شورای اسلامی شهر تهران برای فعالیت در این مسئولیت باید به تایید وزارت کشور نیز برسد تا وی بتواند بر سکان شهرداری در خیابان بهشت پایتخت تکیه بزند.
درباره علیرضا زاکانی
علیرضا زاکانی، زادهٔ ۱۲ اسفند ۱۳۴۴ در شهر ری سیاستمدار اصولگرا است که در حال حاضر رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی است.
وی که نماینده قم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است، مسئول اسبق سازمان سازمان بسیج دانشجویی و عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر بوده است.
زاکانی همچنین نمایندگی تهران در دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی و ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام را برعهده داشتهاست.
او همچنین نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بود.
وی فعالیت مطبوعاتی نیز دارد و علاوه بر ۲ دوره عضویت در هیات منصفه دادگاه مطبوعات، صاحب وب سایت خبری جهان نیوز و هفته نامه پنجره است.
نظرات زاکانی درباره شهرداری تهران
به گزارش ایصمانیوز، علیرضا زاکانی پس از مطرح شدن سوالات از سوی برخی از اعضای شورای شهر تهران ( قبل از رای گیری ) اظهار کرد: ناظر به کاهش فاصله شمال به جنوب این بی عدالتی در شهر مشهود است. مقدمه اینها این است که ما برای تهران یک تصویر روشنی را در ابعاد مختلف به صورت مشخص و مطلوب داشته باشیم و این تصویر روشن موجود نیست و این تصویر روشن باید نسبت به مناطق با تحقق این افق مشخص شود.
وی تصریح کرد: از این جهت مبتنی بر آن تفسیر، بنده معتقدم به سرعت به آن سند دست پیدا کنیم، ما باید توجه ویژهای به سرانهها داشته باشیم و این بیعدالتی و این فاصله را کاهش دهیم. رشد شهر یک رشد کاریکاتوری است.
زاکانی افزود: قطعا نیاز به یکسری اسناد داریم و یک برنامهریزی و اهتمام برای رسیدن به اهداف. ناظر به حوزه بانک و بدهیهای بانکی که درباره آن صحبت شد. ما الان بالغ بر 66 هزار میلیارد تومان بدهی و 58 هزار میلیارد تومان مطالبات داریم در شهرداری و بخش زیادی از این بدهیها، بدهیهای به بانکها است و این بدهیها روز به روز سنگینتر میشود و از طرفی اوراق مشارکت را داریم که برخی از آنها را موظف بودند در اختیار شهرداری قرار بدهند ما نتوانستیم وثایق لازم را آماده کنیم و الان داریم براساس اوراق مشارکت ماهانه پرداخت می کنیم بدون اینکه از اوراق مشارکت اولیه سودی برده باشیم.
وی افزود: یکی از سیاستهای اصلی باید این باشد که این بدهیها را کم کنیم و در یک زمان بندی مشخص ماحصل این بدهی را به سمتی ببریم تا شرایط بهتری ایجاد کنیم. البته شهر هیچ گاه بدون بدهی نخواهد بود چرا که در قبال بدهی ها شهرداری داراییهایی دارد.
وی گفت: شهر مملو از نقایص زیادی است و بیش از آن، فرصتها و منابع دارد و اینگونه نیست ما صحبت از بخش خالی لیوان بکنیم چرا که این شهر ظرفیتهای بین نظیری دارد. در حوزه سلامت، تعلیم و تربیت و نظام خانواده و … وضعیتهای بی نظیری هست که در حالت عادی مسیر خود را طی میکند و نیازمند ترکیب اینها و همافزایی این موارد برای رسیدن به اهداف شهر هستیم. از این منظر آموزش عالی مورد توجه قرار دارد.
زاکانی تصریح کرد: نکته بعد ناظر بر نخبگان است که یک ایدهای را ما دنبال می کنیم و وقتی آن سند کلی برای شهر و برای مناطق استخراج شد بر مدار نخبگان محلی فعال کنیم و بتوانیم ظرفیت تصمیمسازی، اقدام و نظارت بر آنها را فعال کنیم و بنده معتقدم سراهای محلی که وجود دارند میتوانند تبدیل به قرارگاههایی بشوند که نخبگان در آنجا حضور پیدا کنند و مساجد و سایر مجموعه هایی که می توانند اقدامات خلاقانه را دنبال کنند فعال شوند.
عضو شورای شهر تهران گفت: در ارتباط با بهشت زهرا از یک اسفند 1349 تا به امروز سه نوبت بهشت زهرا توسعه پیدا کرده است اما تا دو سال آینده بنا به قولی این ظرفیت پر میشود و نیازمند به آرامستان جدید هستیم که ما برای آن هم بتوانیم تنوع آرامستان داشته باشیم و در چهار گوشه شهر داشته باشیم و این آرامستانها بتواند مردم را در دسترسی راحت قرار بدهد. بهشت زهرا 600 هکتار است و 25 هکتار آن گلزار شهدا و سی هزار شهید در آن قرار دارد که می توان آن را به یک مجموعه فرهنگی تبدیل کرد.
وی افزود: در ارتباط با پاسخگویی به مردم باید ما بتوانیم به سمتی برویم که با یک نظامات دقیق قانون اساسی را اجرا کنیم قانون اساسی برای نوشتن نیست.
زاکانی گفت: همچنین در خصوص بهرهمندی از ظرفیت شهری باید به این نکته توجه کنیم توجه ما به شایسته سالاری و اولویت اول ما استفاده از پرسنل شهرداری است و برای انتصابات نیازمند کانون ارزیابی هستیم. بنده خودم کانون ارزیابیها را دنبال خواهم کرد و اینجا جایی است که قابلیت حرف میزند نه سلیقه. ما نیازمند هستیم سه ویژگی برای افراد نظر بگیریم؛ اولین ویژگی تعهد و آنچه که شایسته کارگزار اسلامی است. ویژگی دوم تجربه و تخصص است. ویژگی سوم توان و عرضه است. اولویت اول بدنه شهرداری است و 64 هزار پرسنلی که در شهرداری هستند و سالها تجارب زیادی دارند برای شهردار و شهرداری اولویت اول است. همچنین در ارتباط با بودجه سال 99 و 1400 سوالی مطرح شد، باید با کار و تلاش و ایجاد تسهیلات دقیق بتوانیم شهر را فعال کنیم و تا شهر فعال نشود هر چقدر پول تزریق شود مسکن خواهد بود و اگر شهر فعال شود خودش این امکان را فراهم خواهد کرد.
وی افزود: یک سری گلوگاهها وجود دارد که با روال عادی قابل حل نیست.