شناگر افغان یکی از مورد توجهترینها در توکیو
عباس کریمی شناگر متولد افغانستان ، به اولین عضو تیم پناهندگان تبدیل شد که شانس کسب مدال پارالمپیک را داشت اما تلاش او به نتیجه نرسید.
به گزارش “ورزش سه”، کریمی ، 24 ساله به عنوان یکی از اعضای تیم پارالمپیک پناهندگان ، در کلاس 50 متر پروانه S5 مردان هشتم شد ، پس از آنکه در 16 سالگی از افغانستان فرار کرد تا از درگیریها فرار و برای رسیدن به هدف پارالمپیک تلاش کند.
او با زمان 36.36 ثانیه در رده سوم مسابقات قهرمانی به فینال جمعه راه پیدا کرده بود . کریمی ، که بدون دست متولد شد و اکنون در آمریکا زندگی و تمرین می کند ، گفت: “رقابت در اینجا به معنی همه چیز است. در نُه سال گذشته ، من همه چیز را کنار گذاشتم تا در این سطح قرار بگیرم و در اینجا ، در بازی های پارالمپیک هستم.”
این جوان 24 ساله که بدون دست متولد شده است، می گوید:« اگر طلا نگیرم این همه تمرین و مرارت اتلاف وقت بوده است. من همیشه برای یک هدف تمرین می کنیم وآن کسب طلاست. من برای به دست آوردن طلا تلاش خواهم کرد.»
با این حال در دسته 50 متر پروانه S5 مردان ، اولین رقابت از دو رویدادی که عباس در توکیو برنامه ریزی کرده ، او در رده سوم گروهی قرار گرفت تا در فینال هشت نفره یک مکان را رزرو کند. اما او آخرین نفری بود که در فینال دیوار را لمس کرد و 7.54 ثانیه از ژنگ تائو از چین که 30.62 ساعت را ثبت کرد ، عقب ماند.
کریمی در کابل پایتخت افغانستان متولد و بزرگ شده است .پس از شروع شنا در سن 13 سالگی زندگی او تغییر کرد. او میگوید: به صراحت میگویم، من اتفاقی وارد شنا شدم؛ اما وقتی خودم را به او معرفی کردم، مرا انتخاب کرد. به واسطهی برادرم وارد حوض «لاجورد» شدم، هر چه گذشت علاقهام به شنا بیشتر شد.
کریمی برای فرار از درگیری ها پس از آنکه از طریق ایران به ترکیه گریخت و 4 سال در کمپ پناهجویان ماند با حمایتهای یک مربی کشتی به آمریکا رفت ورزش را حرفهای تر ادامه داد و تبدیل به یک چهره مشهور بینالمللی شد: مردم که در گذشته وقتی مرا میدیدند که دست ندارم، افسوس میکردند که زندگیام چطور میشود. نگاه منفی داشتند؛ اما حالا همه چیز فرق کرده است. حالا دیگر نگاه ترحمآمیزی حس نمیکنم. دیگر کسی مرا ضعیف و ناتوان نمیبیند که موجب انرژی مثبت است. همان طور که گفتم، تلاش میکنم که موجب سربلندی و افتخار برای مردم و کشورم شوم.
کریمی در ادامه گفت:«مردم افغانستان در افکار من و در دعاهای من هستند..»
انتظار می رود دو ورزشکار نماینده افغانستان در پارالمپیک توکیو که این هفته پس از یک سال تعویق افتتاح شد ، شرکت کنند. IPC گفت که آنها از هرج و مرج در کشور خود فرار کرده اند و در حال حاضر در خارج از کشور هستند.