صدور ۱۰۰۰۰ مجوز سقط درمانی
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: بحث “سقطهای جنایی” در تضاد با سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری قرار دارد؛ در این سقطها که وزارت بهداشت متولی آن است، گاهی آمار تا ۶۰۰ هزار مورد در سال نیز برای آن عنوان میشود!
به گزارش گروه اجتماعی ایصما نیوز دکتر عباس مسجدی در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل پزشکی قانونی استان لرستان با بیان اینکه تمام تلاش و پیگیری ما آن است که حتی یک مورد سقط جنایی هم در گوشهای از این کشور روی ندهد، اظهار کرد: این موضوع را به جد در کمیتهای که به دستور رئیس قوه قضائیه و حمایتهای دادستان کل کشور با مسئولیت پزشکی قانونی تشکیل شده است، دنبال خواهیم کرد.
هیچ فردی در مجموعه قضائی کشور به دنبال عادیسازی سقط جنین جنایی نیست
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تصریح کرد: در سال 1398 گزارشی از سقطهای جنایی که آن را به عنوان تهدیدی علیه نظام احساس میکردیم در شورای عالی قضائی ارائه دادیم، هر چند در آن مقطع عدهای که منافعشان در این امر بود، مطلب را به گونهای دیگر جلوه دادند اما در دستگاه قضا هیچ شخصی نه در گذشته و نه هماکنون نبوده که بخواهد در موضوع سقط جنین، خلاف شرع یا خلاف آنچه به عنوان یک پزشک قسم خورده است عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ فردی در مجموعه قضائی کشور به دنبال عادیسازی موضوع سقط جنین جنایی نیست، گفت: مجلس شورای اسلامی در سال 1384 در قالب یک ماده واحده، مصوبهای داشت که به تأیید شورای نگهبان هم رسید، بر اساس آن مصادیقی که موجب مرگ جنین یا مادر میشود تبیین شد که این موارد مورد توافق مرکز فقهی پزشکی قانونی و علمای قم نیز است.
ارائه 12 هزار تقاضا به پزشکی قانونی برای سقط درمانی در سال 99
این مقام مسئول با اشاره به آمار سقط جنین درمانی در پزشکی قانونی خاطرنشان کرد: در سال گذشته (1399)، حدود 12 هزار تقاضای سقط درمانی به پزشکی قانونی ارائه شد که از این تعداد حدود 10 هزار متقاضی مجوز گرفتند.
مسجدی یادآور شد: آنچه موجب نگرانی ما در حوزه سقط جنین است، بحث سقطهای جنایی است که در تضاد با سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری قرار دارد؛ در این سقطها که وزارت بهداشت متولی آن است و گاهی آمار تا 600 هزار مورد در سال نیز برای آن عنوان میشود! باید به کنترل و حذف این موارد در کشور برسیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به اینکه ما در حکومتی اسلامی زندگی میکنیم، افزود: سازمان پزشکی قانونی ممزوجی از مسائل پزشکی، حقوقی و شرعی است بنابراین تمام اقدامات آن با رعایت کامل شرع، حقوق عامه و مسائل علمی و پزشکی روی میدهد.
پزشکی قانونی ایران در مرز دانش دنیا حرکت میکند
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مردم ولی نعمت ما هستند، گفت: بالاترین نهضت، نهضت خدمترسانی به مردم است و اگر با این نگرش به مردم نگاه کنیم خود را نوکر و خدمترسان آنها میدانیم.
این مقام مسئول ادامه داد: مراجعین پزشکی قانونی افرادی دردمند و متألم هستند و معمولاً افراد خوشحال به ما مراجعه نمیکنند بنابراین همکاران ما باید با سعه صدر بسیار با مراجعین دردمندی که به دنبال یک آسیب یا حادثه به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردهاند برخورد کرده و ضمن تکریم آنها به درخواستشان رسیدگی کنند.
مسجدی به جایگاه و نقش پزشکی قانونی در پروندههای قضائی اشاره و تصریح کرد: دستگاه قضائی، پزشکی قانونی را بازوی قوی کارشناسی در رسیدگی به پروندههای قضائی میداند چرا که پزشکی قانونی در اجرای عدالت به قاضی کمک میکند و با نظرات تخصصی و کارشناسی خود در اجرای عدالت تأثیرگذار است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور تأمین، عدالت را در همه زمینهها هدف جمهوری اسلامی و خواسته مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری در مقطعی از عدم تحقق درست عدالت در کشور گلهمند بودند بنابراین ما به عنوان دستگاه قضا وظیفه داریم در جهت اجرای کامل عدالت در حوزههای مختلف تلاش کنیم.
سالانه حدود دو میلیون پرونده در پزشکی قانونی گردش کار دارد
به گفته وی، سالانه حدود دو میلیون پرونده که برابر با یک سوم پروندههای قضائی است، در پزشکی قانونی گردش کار دارد پس تلاش میکنیم با بهرهمندی از علوم روز دنیا بهترین خروجی و نظرات را به قضات ارائه دهیم.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه پزشکی قانونی در مرز دانش دنیا در حرکت است، افزود: دستاوردهای این سازمان در 40 سال گذشته پزشکی قانونی را به جایی رسانده که امروز میتوان با قطعیت اعلام کرد، پزشکی قانونی ایران چیزی از کشورهای اروپایی و امریکا کم ندارد و هر چند تحریمهای ظالمانه ما را در تهیه مواد و تجهیزات با تنگناهایی مواجه کرد اما همین مشکلات موجب حرکت و فعالیت ما در مسیر خودکفایی و بومیسازی تجهیزات شد.
مسجدی با اشاره به رونمایی از دو محصول دانشبنیان “کیت تعیین هویت ژنتیک” و دستگاه “هموژنایزر” در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، اظهار کرد: رونمایی از این دو محصول نتیجه ایمان به اصل “ما میتوانیم” و اطمینان به نخبگان و دانشمندان جوانمان و البته کار و تلاش گروهی و جمعی بود که توانست پزشکی قانونی را در تأمین این دو محصول از کشورهای بیگانه بینیاز کند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: پیش از ساخت این دو محصول ناچار بودیم کیتهای تعیین هویت ژنتیک را از امریکا و اروپا تأمین کنیم که البته در شرایط تحریم مشکلات زیادی از این ناحیه داشتیم اما با تولید این محصول در داخل، نیازهای خود را بدون اتکا به هیچ کشوری در داخل تأمین خواهیم کرد.
وی متذکر شد: با ایمان و اعتماد به جوانان دانشمند کشور در آیندهای نزدیک خبرهای خوبی در زمینه تولید و ساخت دیگر تجهیزات و مواد آزمایشگاهی در داخل کشور به مردم عزیزمان خواهیم داد.
اتکا به نیروی داخلی گرهگشا است
مسجدی با اشاره به اینکه دشمن تلاش میکند مردم را از نظام و حاکمیت مأیوس کند، گفت: با وجود گذشت مدتی بسیار کوتاه از شکلگیری دولت جدید، سران سه قوه تا کنون چندین جلسه مشترک برگزار کردهاند و قطعاً نبود اختلاف بین مسئولین کشور و همراهی و همکاری آنها برای رفع مشکلات جامعه اثراتی خواهد داشت که نتیجه آن به نفع مردم و کشور خواهد بود.
این مقام مسئول بیان کرد: دشمن از این موضوع که نظام به مردم ارائه خدمت کند، به شدت عصباتی و نگران است و با وجود دستاوردها و خدمات قابل توجه نظام مقدس جمهور اسلامی ایران طی 40 ساله گذشته، موضوعاتی مانند فیلم منتشر شده از زندان را دستاویزی برای زیر سئوال بردن این دستاوردها قرار داده و به شدت روی آن مانور میدهد.
به هیج عنوان زیر بار زور و ظلم نمیرویم
وی خاطرنشان کرد: در این مقطع زمانی وظیفه همه ما است که برای پر کردن خلاءها و پیشرفت و توسعه کشور و نیز تحقق شعار “ما میتوانیم” تلاش کنیم زیرا تنها اتکا به نیروهای داخلی گرهگشا است و نباید برای رفع مشکلات به دیگران و کشورهای دیگر امید ببندیم.
مسجدی یادآور شد: قطعاً ما کشور اهل تعامل، گفتوگو و همکاری با دیگر کشورها هستیم اما به هیج عنوان زیر بار زور و ظلم نمیرویم.
و هچنین
بر اساس نرخ دیه جنینهای سقطشده در سال ۱۴۰۰، دیه جنینی که روح در آن پیدا شده است با دیه کامل تفاوتی ندارد و در صورت سقط، حتی به نطفهای که در رحم مستقر شده است، دیه تعلق میگیرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بر اساس قانون و شرع در صورتی که زن بارداری جنین خود را سهواً یا عمداً سقط کند و از بین ببرد، باید دیه آن را بپردازد، میزان دیه در مراحل مختلف تشکیل و تکامل جنین متفاوت است.
نرخ بِروزشده دیه جنینهای سقطشده در مراحل مختلف، در سال 1400 به این ترتیب است:
دیه نطفه که در رحم مستقر شده است (بیست دینار): 9 میلیون و 600 هزار تومان
دیه علقه که خون بسته است (چهل دینار): 19 میلیون و 200 هزار
دیه جنین در مرحلهای که بهصورت استخوان درآمده است و هنوز گوشت نروییده است (هشتاد دینار): 38 میلیون و 400 هزار تومان
دیه جنین که گوشت و استخوان آن تمام شده و هنوز روح در آن پیدا نشده است (صد دینار): 48 میلیون تومان
دیه جنین که روح در آن پیدا شده است، اگر پسر باشد (دیه کامل): 480 میلیون تومان
دیه جنین که روح در آن پیدا شده است، اگر دختر باشد (نصف دیه کامل مرد مسلمان): 240 میلیون تومان
دیه جنین که روح در آن پیدا شده است و اگر مشتبه باشد (سهچهارم دیه کامل): 360 میلیون تومان
دیه مضغه که بهصورت گوشت درآمده است (شصت دینار): 28 میلیون و 800 هزار تومان
“سقط جنین” در دین مبین اسلامی جزء بزرگترین گناهان و مانند “قتل نفس” محسوب میشود؛ دیه در آیات و روایات در رابطه با انسان مطرح میشود و بعد از انعقاد نطفه مرتبهای از وجود انسان در جنین وجود دارد؛ این اقدام فجیع مثل گذشتن از چراغ قرمز نیست که با پرداخت یک جریمه رفع و رجوع شود چرا که پای جان یک انسان در میان است!
براساس نص قرآن کریم اگر کسی جان یک نفر را نجات دهد مثل این است که جان همه مردم را نجات داده است، مردم باید بفهمند که سنگین بودن دیه جنین سقطشده نشان میدهد که با “جنایت بسیار بزرگ و وحشتناکی” روبهرو هستیم.
گفتنی است که قانون سقط درمانی نیز با مشکلاتی تأسفبار روبهرو است، این قانون بهزعم خودش موضوع “حَرَج” را تفسیر کرده است! در این رابطه، لیست بلندبالایی شامل 209 مورد تهیه شده است که بهاشتباه از مصادیق حَرَج قرار گرفتهاند(!) از جمله کوتاه بودن قد یا مُنگل بودن؛ فقها وقتی بحث حَرَج را مطرح میکنند منظورشان مشقت خیلی شدیدی است که از نظر عرف، تحمل آن برای مادر غیرممکن یا بسیار مشکل باشد.
منبع/تسنیم